Tjeckien och Lettland vann placeringsmatcher

By 25 januari, 2019Information, Nyheter

Tjeckien höll för favorittrycket och besegrade ärkerivalen Slovakien i B-VM:s placeringsmatch och slutade sjua. Det krävdes dock förlängning och stor matchvinnare Jiri Doscocil som dundrade in en hörna till tjeckernas stora glädje. Grannländerna har tidigare möts en gang, men då på rink. detta var första gången som de båda länderna möttes I VM-sammanhang på stor is. Ett fin avslut på årets VM-turnering för förbundskaptenerna Mikael Bratt och Viktor Nordmark denna historiska fight.

Göran Svensson och Kenneth “Finspång” Johansson förlorade sin sista match I årets VM med sitt Kanada mot Lettland i Arena Vänersborg. I en jämn och tät drabbning avgjordes matchen när Romans Glazkovs med tio minuter kvar stod för det avgörande målet. Därmed slutade Lettland femma och Kanada sexa I B-VM. En liten besvikelse för Kanada som haft så fina VM-framgångar tidigare.

Somalia hade ingen chans mot Schweiz utan fick ge sig med 9-0 (4-0). Somalierna som ersatte Mongoliet kämpade bra, och var en färgklick i turneringen med mycket publik i samtliga sina matcher. Ukraina vann sin placeringsmatch mot Kina med komfortabla 7-2 I Arena Vänersborg.