Storbritannien klara för final efter drama

By 24 januari, 2019Nyheter

Storbritannien besegrade Ungern i torsdagskvällens andra semifinal med 5-4 (2-1) efter ett drama helt i publikens smak. Britterna fick en bra start när lagkaptenen Martin Deacon, som varit en av lagets viktigaste kuggar I årets B-VM inledde målskyttet I 13:e minuten genom att göra 1-0 på straffslag.  Robert Thelin kvitterade till 1-1 innan Oscar Gillingham på nytt gav Storbritannien ledningen fyra minuter senare, i den 26:e minuten. Matchen var jämn, med ett litet övertag för britterna. Alex Ward utökade sedan Storbritanniens ledningen till 3-1 alldeles i inledningen av den andra halvleken. Så långt såg det bra ut för britterna, men två mycket snabba mål av Linus Schellin och Botond Frajka inom loppet av en minut gjorde att Ungern var tillbaka resultatmässigt. I det läget tog Storbritanniens coach Patrik Larsson timeout för att få ordning på spelet.

– Vi har tidigare gjort flera riktigt bra insatser, men idag var inte lika bra och spelade osmart. Vi tog för många utvisningar och tappade vårat spel. Sedan visar vi prov på mycket stark moral som ändå lyckas vinna, säger  Patrik Larsson.

– Vi får nu försöka skruva lite på vårat spel och hitta tillbaka till det som vi gjort så bra i tidigare matcher. Vi är mycket nöjda med finalplatsen och vi har ett underbart gäng attt jobba med. Fantastiska supportrar också hejar fram oss, fortsätter Patrik.

I den 44 minuten tog Ungern för första gången i matchen ledningen då Robert Thelin som varit mycket bra turneringen igeom slog in en hörna. Då talade allt för Ungern som tog över spelet allt mer och tvingade Storbritannien att ta flera utvisningar.

– Vi gör en bättre andra halvlek, och har succesivt höjt oss i turneringen allteftersom. jag är för egen del rätt så nöjd med VM:et, men mycket tungt att förlora. Vi är tre man mer vid ett par tillfällen I andra halvlek, och skall naturligtvis vara mer effektiva I det läget. Vi blev lite tröttkörda I slutet. Själv har jag spelat bandy nu sex dagar I följd, med landslag och klubblag, så det börjar kännas I benen, avslutar Robert.

Kvitteringen till 4-4 för Storbritannien kom genom Oscar Gillingham I den 48 minute och sedan avgjorde lagkaptenen Martin Deacon på hörna med bara en dryg minut kvar av ordinarie tid. Då satt tre (!) britter I utvisningsbåset.

Nu väntar ett urstarkt Estland i final som gjorde processen kort med Japan i dagens första semifinal. 3-0 efter fyra minuter och sammanlagt sju mål av turneringens store stjärna Alexei Ibatulov gjorde att esterna till slut vann med hela 12-1 (9-0) och får gälla som mycket klar favorit I fredagens final klockan 16.00 I Arena Vänersborg

Text: Niklas Thonander

Bild: Jorge Moreno