Herrlandslaget: Sverige avgjorde gigantmötet i slutminuterna

By 9 december, 2018Nyheter

Via tre mål under matchens fem sista minuter lyckades Sverige besegra Ryssland med 8-5 i fyrnationsturneringen i Rättvik.

Sverige ledde med 3-2 i paus och i den andra halvleken bjöds det på ännu fler mål. Blågult gick ifrån till ledning med 5-2 innan Ryssland hämtade ikapp till 5-5.

I matchens slutskede visade Sverige klass och gjorde tre mål till seger med 8-5.

– Jag tycker vi gör en homogen insats. Vi är vassa första 25-30 minuterna i båda halvlekarna när isen håller bra. Sen går vi ner oss lite och Ryssland hämtar ikapp och är ruskigt starka. Sen vrider vi tillbaka och jag tycker vi vinner rättvist. Kul att kunna bjuda publiken i Rättvik på några fina mål och bra bandy, säger förbundskaptenen Svenne Olsson till svenskbandy.se och fortsätter.

– Jag är glad att killarna får spela ut och att även de nya spelarna får kugga i på ett bra sätt. Och att vi studsar tillbaka efter en onödig förlust mot Finland igår. Det var en annan närvaro idag, det märktes på killarna.

Tidigare under lördagen vann Finland mot Norge med 10-1. På söndag ställs Sverige mot Norge, 14.00, medan Ryssland möter Finland, 10.00.

HERRLANDSKAMP, RÄTTVIK ARENA

SVERIGE-RYSSLAND 8-5 (3-2)
Mål Sverige: Christoffer Edlund 4, Erik Pettersson 3, Patrik Sjöström.
Mål Ryssland: Almaz Mirgazov 2, Maxim Ischkeldin, Vladimir Kalanchin, Nikita Ivanov.

Publik: 512

KONTAKT:
Svenne Olsson, förbundskapten, 070-608 15 46.