Herrlandslaget: Finland vände och vann i Rättvik

By 7 december, 2018Nyheter

Sverige åkte på en tung förlust i fredagens öppningsmatch av fyrnationsturneringen i Rättvik. Finland vann med 5-4 efter en stark vändning där Jimi Heinonen prickade in segermålet på tilläggstid.

Sverige lyckades gå till halvtidsledning med 2-0. Daniel Berlin satte 1-0 på en hörna inslagen från den Rättviksfostrade Villastjärnan Felix Pherson. 2-0 prickade Christoffer Edlund in på straff.

– Vi är rätt nöjda med första halvlek. Vi har en del fina anfall och kan naturligtvis göra något mer mål samtidigt som Finland har någon bra chans också, säger Sveriges förbundskapten Svenne Olsson till svenskbandy.se.

Emil Fedorov reducerade tidigt i den andra halvleken innan Edlund satte ytterligare en straff och ryssproffset Erik Pettersson gjorde 4-1 på hörna. Då inleddes den finska vändningen. Fedorov gjorde sitt andra mål i matchen innan Eetu Peuhkuri reducerade. Tuomas Määttä ordnade kvitteringen och Jimi Heinonen fick ikläda sig rollen som matchhjälte när han satte 5-4 till Finland på hörna med matchens sista skott.

– Vi går upp till ledning 4-1 och spelar därefter lite osynkat med korta anfall. Vi siktar på att göra 5-1 och 6-1, men bjuder istället in Finland i matchen och de tar chansen, säger Svenne och fortsätter.

– Vi har en straff som tar i ribbans underkant (Edlund) och istället för mål kan Finland ställa om på oss. Vi har oss själva att skylla. Från ledningen med 4-1 ska vi kunna göra det bättre.

 

Senare under fredagen möts Ryssland och Norge. På lördag ställs Sverige mot ärkerivalen Ryssland, avslag 16.30, medan Finland och Norge spelar 13.00.

HERRLANDSKAMP, RÄTTVIK ARENA

SVERIGE-FINLAND 4-5 (2-0)

Mål Sverige: Christoffer Edlund 2, Daniel Berlin, Erik Pettersson.

Mål Finland: Emil Fedorov 2, Eetu Peuhkuri, Tuomas Määttä, Jimi Heinonen.

Publik: 1 112

KONTAKT:
Svenne Olsson, förbundskapten, 070-608 15 46.