Estland och Storbritannien fortsätter imponera

By 22 januari, 2019Nyheter
Englands supportrar

VM:s andra matchdag inleddes med att Kanada följde upp gårdagens oavgjorda resultat 3-3 mot Ukraina med att besegra Tjeckien med 2-0 i sin första match.  Båda målen gjordes förövrigt av Brendon Ellement på straffslag och ett disciplinerat spelande Kanadensiskt lag vann rättvist över Viktor Nordmarks Tjeckien. Estland hade som väntat inga som helst problem med att vinna över Schweiz. 9-0 slutade matchen och samtliga mål tillkom i första halvlek. I den andra slog Estland av på takten, men imponerar i turneringen. Alexei Ibatulov åter igen oerhört dominant med sina sex mål. Utan tvekan en av turneringens absolut bästa spelare och Estland framstår allt mer som ett av favoritlagen I VM:s B-grupp.

I Arena Vänersborg så besegrade Lettland Slovakien med 3-0 och står på en seger och en förlust hittils. Storbritannien följde upp sin klara seger från igår mot Lettland med att vinna över Kina. 11-0 slutade matchen efter att britterna varit i ledningen med 8-0 i halvtid. Hans Åström, en av Svensk bandys allra främsta spelare med två SM- och tre VM-guld på kontot coachar tillsammans med Patrik Larsson det brittiska laget och är mycket nöjd med hur det har sett så här långt.
– Vi har haft bra förberedelser inför turneringen och har fantastiskt bra människor runt oss i truppen. Vi har en hög intern målsättning och ser verkligen fram mot fortsättningen av årets VM-spel. Vi är också mycket nöjda med arrangemanget, fortsätter Hans Åström.

I kväll klockan 19.00 i Arena Vänersborg möter Storbritannien turneringens andra publiklag Somalia i en match som väntas locka en hel del åskådare.

Text: Niklas Thonander

Text: Niclas Mossberg

Bild: Hans Löfgren