Estland till final efter utklassning

By 24 januari, 2019Information, Nyheter

Estland gällde som klar favorit i den första semifinalen mot Japan och laget utklassningsvann med hela 12-1 (9-0) efter ren uppvisning. Japan som tidigare i turneringen varit bra försvarsmässigt fick en mardrömsstart då Estland tog ledningen redan efter 13 sekunder av matchen genom Stanislav Pankos.  Två minuter senare utökade Dmitri Kabatsikov till 2-0 och när Alexei Ibatulov sedan gjorde 3-0, minuten efter var det ridå för Japan som inte alls hängde med ett mycket bra spelade Estland.

I halvtid var ställningen redan 9-0 efter sex mål av turneringens store stjärna Alexei Ibatulov, som stundtals gör lite som han vill ute på isen. Sammanlagt gjorde Alexei som till vardags spelar i ryska storklubben Vodnik sju mål.

Japans nummer 10 Kenji Otani råkade ut för en otäck kollission och tvingades utgå, vilket gjorde att det blev ett långt skadeuppehåll i matchen. Kenji bars ut på bår, men vid metvetande.

Så som Estland spelar så får laget gälla som klar favorit i morgondagens final som börjar klockan 16.00 oavsett om det blir mot Storbritannien eller Ungern som i skrivandet stund spelar den andra semifinalen I Arena Vänersborg. Vi återkommer med text om den andra semifinalen under kvällen.